Ekologiškas jogurtas - Tai lengvo skonio, ypač gaivus ir sveikas malonumas.
Jogurtas gaunamas tam tikroms bakterijų kultūromis rauginant pasterizuotą pieną. Pienui rauginti naudojamos Lactobacillus delbruecki bulgaricus ir Streptococcus thermophilicus (patikslinti) kultūros - be jų pienas nevirstų jogurtu.
Jogurtas, turintis gyvų Lactobacillus bulgaricus ir Streptococcus thermophilicus kultūrų, gali sumažinti nitritų - kancerogeninių medžiagų - kiekį žmogaus organizme. Tyrimai parodė, jog kasdien valgant jogurtus su gyvomis kultūromis, jos padeda kolonizuoti žarnyną "geromis" bakterijomis ir gerina jo veiklą.
Kaip ir kiti pieno produktai, jogurtas yra baltymų, kalcio, kalio, magnio šaltinis
Kai kurių žmonių laktozės (pieno cukraus) virškinimas yra sutrikęs. Tai lemia sutrikusi fermento laktazės sintezė žmogaus organizme. Ši būklė, vadinama laktazės deficitu, pasireiškia įvairiais nemaloniais pojūčiais žarnyne. Tokiu atveju verta pasirinkti jogurtą, turintį aktyvių bakterijų kultūrų. Mikroorganizmai išskiria fermentų, skaidančių laktozę, ir jogurtas gali būti toleruojamas.
Vaikams neverta duoti lieso jogurto. Jis skirtas tiems žmonėms, kurie nori suliesėti, o augančiam organizmui yra netgi pavojingas. Geriausia mažylius maitinti jogurtais, kuriuose jau yra natūralių vaisių gabalėlių, arba, į natūralų jogurtą galima įtrinti įvairių, nealergizuojančių šviežių vaisių: štai obuolių, kriaušių, bananų jogurtai tinka visiems vaikams.
§ Naudojamas kaip kaukė veidui, jogurtas drėkina ir valo odą.
Japonijos mokslininkai, atlikę daug tyrimų, priėjo prie išvados, jog natūralus jogurtas – gera priemonė, norint išvengti nemalonaus burnos kvapo. Mokslininkai rėmėsi prielaida, kad becukriame jogurte esančios gerosios bakterijos padeda sumažinti vandenilio sulfidą – vieną iš pagrindinių blogo kvapo sukėlėjų. Jogurto mėgėjai turėtų nudžiugti, nes tyrimai parodė, kad becukris jogurtas teigiamai veikia ne tik burnos ertmę, bet ir stabdo dantų akmenų atsiradimą, apsaugo nuo dantenų ligų.
Ypač jogurtas didina imunitetą peršalimo ligoms, žarnyne stabdo puvimą, geriau nei pienas (pusantro karto) aprūpina organizmą kalciu. Pavyzdžiui, kasdien suvartojant po 2 indelius jogurto, po metų kraujyje padaugėja iki 500 proc.(!) gama interferono, saugančio organizmą nuo infekcijų. Jei susirgus infekcinėmis ligomis tenka vartoti antibiotikų, labai svarbu tuo metu ir dar dvi savaites po ligos neužmiršti jogurto.
Nėra jokių skonio priedų, nėra krakmolo, želatinos ar kitų stabilizatorių, o malonią konsistenciją lemia natūralūs pieno baltymai.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Sveiki visi :) kaip matau visiem labai patinka jogurtas DOBILAS, ir aš juo susidomėjau :) tai norėčiau paklausti, ar jogurtas DOBILAS neturi dažiklių, ir ar tikrai natūralus? :)
Rašyti komentarą